Wijzigingen Transhoek 2017

Als je aan meerdere edities van de Transhoek mee hebt gedaan, zul je hebben gemerkt dat er elk jaar meer deelnemers waren en dat er elk jaar nog sneller werd gereden. De Transhoek is inmiddels uitgegroeid tot een populair evenement met serieuze competitie.

Om deze reden zag de organisatie noodzaak om de regels aan te passen.

Geen jeugdcategorie

Vanaf 2017 is er geen aparte jeugdcategorie meer en geldt voor deelname een minimumleeftijd van 16 jaar.

Dames- en mixedcategorie

Voor de categorie dames en mixed dienen er vóór het sluiten van de inschrijving minimaal 5 teams per categorie te zijn ingeschreven. Bij vier of minder inschrijvingen worden de teams in de overall categorie (= heren) ingedeeld en strijden zij daar mee om het klassement.

Nieuwe certificeringstijd

Waar voorheen een vooraf bepaalde (absolute) tijd gold waarbinnen een team de 14e ronde moest zijn gestart, geldt vanaf 2017 een variabele certificeringstijd van 120% van de finishtijd van het winnende team. Wel geldt er een maximum waarbinnen een team aan zijn 14e ronde moet zijn begonnen, namelijk 5:45:35.

Rekenvoorbeeld: als het winnende team de Transhoek uitrijdt in 4:20:00 (4 uur en 20 minuten), is de certificeringstijd 5:12:00 (260 min. x 1,2 = 312 min. = 5 uur en 12 minuten).

Vanaf de certificeringstijd wordt elk team dat de finishlijn passeert afgevlagd, ook als er minder dan 14 ronden zijn gereden.

Ten slotte

De Transhoek is een serieuze en fysiek zware estafette-race, maar het is vooral ook een dag gezellig, lekker sportief bezig zijn met mede mountainbikers. Vertel je mountainbikende vrienden en kennissen over de Transhoek en nodig hen uit in te schrijven.

 

Sponsors

Volg ons op Facebook