Parcours

De Transhoek wordt verreden over het mountainbikeparcours van Bergschenhoek, het thuisparcours van Mountainbikeclub Dirty Hill.

Het parcours bevindt zich in de gemeente Lansingerland en ligt net ten noorden van Rotterdam. Het parcours bestaat uit drie secties die met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is een aaneengesloten parcours gecreëerd met een totale lengte van 7 km en ruim 160 positieve hoogtemeters.

Drie secties

De drie secties van het parcours worden in het dagelijks gebruik de ‘kleine berg’, ‘middenberg’ en de ‘grote berg’ genoemd. De kleine berg is de bult die direct tegen de parkeerplaats van Outdoor Valley aanligt. De startberg van het parcours. De grote berg is de bult waar je het hoogste punt van het parcours bereikt. Ook wel de skiberg genoemd vanwege de kunstskibaan die ook op deze berg ligt. De middenberg is het gedeelte dat de grote en kleine berg met elkaar verbindt. Dat is de ‘kale’ berg in het midden van de ronde.

Tegenliggers en alleenrecht

Het parcours bestaat grotendeels uit singletracks, die maar één rijrichting hebben. Op drie plaatsen kan je echter tegenliggers verwachten. Deze plaatsen zijn op de plattegrond aangegeven met een rode cirkel. Hou er dus rekening mee dat je elkaar op een juiste wijze passeert. Hou rechts aan en kijk je tegenligger aan om zijn bedoelingen te lezen. De Transhoek wordt niet beslist op een paar seconden, dus rij beheerst.

Het parcours is tijdens het evenement niet exclusief beschikbaar. Er rijden en lopen (trailrunning is hier populair) ook anderen op het parcours. Als je aangeeft dat je wilt passeren en hiervoor vriendelijk bedankt is dit geen probleem.

Ondergrond

Het grootste deel van het parcours is voorzien van een zogenaamde half verharding van puingranulaat. Dit materiaal zorgt ervoor dat het parcours, in het bijzonder na regenval, beter en veiliger te berijden is. Daarnaast heeft een parcours met puingranulaat minder last van erosiegeulen.

Plattegrond

Sponsors

Volg ons op Facebook