Reglement

1. Een deelnemend team bestaat uit twee rijders.

2. Meedoen is volledig voor eigen verantwoording. Er wordt je na inschrijving per e-mail een niet-aansprakelijkheidsverklaring toegestuurd. Deze dient uitgeprint, ingevuld en ondertekend bij de briefing voor de start aan de organisatie overhandigd te worden.

3. Het dragen van een goede fietshelm is verplicht.

4. Onder één ronde wordt verstaan: éénmaal het volledige parcours, zoals op de plattegrond is aangegeven en bij de briefing door de organisatie wordt geschetst.

5. De jury houdt met een elektronisch tijdwaarnemingssysteem de afgelegde ronden en tijden bij. Het winnende team is het team dat als eerste 14 volledige rondes heeft afgelegd. De invulling van het aantal ronden en de afwisseling is aan het team zelf. Elke deelnemer rijdt minimaal één ronde.

6. Bij een lekke band mag het ‘rustende’ teamlid gebeld worden. Die mag via de kortst mogelijk route naar de plek des onheils fietsen en vanaf dat punt de ronde van zijn maat afmaken. Hij fietst (met de bidon/chip) één of enkele ronden door totdat hij bij de finish (en de jurytafel) weer afgelost wordt door zijn teammaat die inmiddels de band gerepareerd heeft. (Iedereen heeft een mobieltje bij zich. Handig als het nummer van je teammaat daar ook al in staat…).

7. Bij serieuze technische problemen aan de fiets volgt de procedure als onder punt 6. Als de fiets niet snel genoeg te repareren is, mogen beide teamleden de overgebleven fiets gebruiken. NB: Teamleden rijden UITSLUITEND met het aan het team toegewezen nummer!

8. Na het verstrijken van de THCT worden de teams bij de finish afgevlagd.

9. Winnaar is het team dat als eerste de 14 ronden heeft afgelegd.

10. Het winnende team ontvangt een wisselbokaal en een Transhoek certificaat. Ook de overige teams kunnen dit prestigieus certificaat verdienen door binnen de geldende THCT aan hun laatste ronde te beginnen, of in dezelfde ronde te finishen als het winnende team. Elk team dat dit presteert ontvangt bij de prijsuitreiking een certificaat en is daarmee officieel ‘Transhoek gecertificeerd’. Een eretitel voor het leven!

Ten slotte: De Transhoek is een serieuze en fysiek zware estafette-race, maar het is vooral ook een dag gezellig, lekker sportief bezig zijn met mede mountainbikers. Vertel je mountainbikende vrienden en kennissen over de Transhoek en nodig hen uit in te schrijven.

Sponsors

Volg ons op Facebook