Algemene info

De Transhoek is een mountainbike estafette die gereden wordt in teamverband. Ieder team bestaat uit 2 personen waarvan 1 persoon steeds aan het rijden is. Bij elkaar moet elk team 14 ronden rijden, hoeveel rondes een teamlid per keer rijdt, mag zelf worden bepaald, als elk teamlid maar minimaal 1 ronde heeft gereden.

Wanneer?

De Transhoek, editie 2023, vindt plaats op zondag 10 september 2023. Bekijk het programma op deze pagina.

Locatie

De Transhoek wordt gereden op het vaste Mountainbikeparcours in Bergschenhoek, ten noorden van Rotterdam. Bij Outdoor Valley is er parkeergelegenheid, kleedkamers, een kantine en gelegenheid om je fiets af te spuiten.

Het adres is Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek.

Categorieën

  • Heren
  • Nieuwelingen/Junioren 1+2
  • Dames 2
  • Mixed 2

1 Beide deelnemers moeten geboren zijn in 2005, 2006, 2007 of 2008. Als één van de twee deelnemers in 2004 of eerder is geboren, moet worden deelgenomen in een volwassenencategorie.

2 Voor de categorieën nieuwelingen/junioren, dames en mixed dienen er vóór het sluiten van de inschrijving minimaal 5 teams per categorie te zijn ingeschreven. Bij vier of minder inschrijvingen worden de teams in de overall categorie (= heren) ingedeeld en strijden zij daar mee om dat klassement.

THCT (Transhoek Certificerings Tijd)

Omdat het uitrijden van de Transhoek al een hele prestatie is, wordt aan elk team dat binnen de THCT aan de laatste ronde is begonnen en de Transhoek volledig uitrijdt een certificaat uitgereikt.

Sinds 2017 is de certificeringstijd aangepast. Waar voorheen een vooraf bepaalde (absolute) tijd gold waarbinnen een team de 14e ronde moest zijn gestart, geldt vanaf 2017 een variabele certificeringstijd van 120% van de finishtijd van het winnende team. Wel geldt er een maximum waarbinnen een team aan zijn 14e ronde moet zijn begonnen, namelijk 5:45:35.

Rekenvoorbeeld: als het winnende team de Transhoek uitrijdt in 4:20:00 (260 minuten), is de certificeringstijd 5:12:00 (260 min. x 1,2 = 312 min. = 5 uur en 12 minuten). Dit komt neer op een gemiddelde rondtijd van maximaal 24 minuten (13 x 24 = 312).

Na 120% van de finishtijd wordt elk team dat de finishlijn passeert afgevlagd, ook als er minder dan 14 ronden zijn gereden.

Tijdregistratie per ronde

Van elke doorkomst van een team wordt de tijd geregistreerd, waardoor we de rondtijden en totaaltijd per team kunnen berekenen. De laatste jaren huurden wij hiervoor van een andere wielervereniging een elektronisch tijdwaarnemingssysteem (Mylaps), maar helaas was dat vanaf 2022 niet meer mogelijk. Gelukkig hebben we in 2022 een ander systeem kunnen huren, maar of dat in 2023 weer lukt, is nog onzeker.

Ophalen startnummer en chip

Bij aankomst dien je je te melden bij de “inschrijftent” op het parkeerterrein waar de startnummers kunnen worden opgehaald. Elke deelnemer dient een ondertekende niet-aansprakelijkheidsverklaring in te leveren.

Elk team krijgt een bidon in bruikleen. Deze bidon vormt het “estafettestokje”, dus zorg dus voor een (extra) bidonhouder!

Verkenning parcours en inrijden

In tegenstelling tot eerdere jaren, wordt er geen verkenningsronde onder leiding van een gids georganiseerd. Ben je niet bekend met het parcours van Bergschenhoek, dan raden wij je aan om enkele weken vóór de wedstrijd het parcours zelfstandig te verkennen.

Tot een kwartier voor de briefing kan er op het parcours worden ingereden. Bekijk het programma voor de exacte tijden.

Briefing en loting

Een half uur voor de start verzamelen we met z’n allen rond de start (of bij slecht weer binnen bij Outdoor Valley). Daar houden we de briefing en wordt de startvolgorde (softwarematig) bepaald.

Inschrijfgeld

Per deelnemer is het inschrijfgeld €12,50-. In totaal zijn de inschrijfkosten dus €25,- per team, direct over te maken bij inschrijving via iDeal.

Aanvullende informatie

Alle consumpties bij Outdoor Valley zijn voor eigen rekening. Neem voldoende eigen (sport-)voeding en (sport-)drank mee. Meegenomen waar mag niet op het terrein van Outdoor Valley genuttigd worden en kan, samen met eventuele waardevolle spullen, bij de jurytafel naast de finish bewaard worden.

Belangrijk is dat je ook op de fiets je mobieltje bij je hebt. Daarmee kun je bij materiaalpech je teammaat bereiken en in geval van een ongeluk(je) de EHBO bij de jurytafel alarmeren.

css:

Sponsors

Volg ons op Facebook