Ook jeugdeditie Transhoek

Mountainbiken wordt steeds populairder! En dat geldt niet alleen voor de volwassenen. We merken dat de jeugd ook flink in opkomst is, bijvoorbeeld tijdens de Landelijke Jeugd Mountainbike (JLC) wedstrijden (zie: www.jeugdmountainbike.nl). Hierbij verschijnen soms wel 200 jeugdige bikertjes per keer aan de start.

De organisatie van de Transhoek heeft daarom besloten dat er dit jaar ook een speciale Transhoek voor de jeugd zal zijn, die op zaterdag plaats zal vinden.

Aanpassingen maar wel pittig

De jeugd rijdt niet het gehele parcours in Bergschenhoek en er worden minder rondes gereden. Maar ook voor de jeugd wordt dit een pittige wedstrijd. Het is dan ook belangrijk dat de deelnemers geen beginners zijn, goed zelfstandig kunnen fietsen en eventueel ook het parcours al kennen.

Meedoen is belangrijk

Jeugdige leden die graag met de Transhoek mee willen doen, hoeven echt niet per se ervaring te hebben in het rijden van wedstrijden. Ook geeft het echt niet als er jeugdleden meedoen die het misschien niet de hele wedstrijd vol kunnen houden. De organisatie vindt het namelijk belangrijk om er voor de jeugd een gezellige dag van te maken waar ze samen met hun favoriete sport bezig kunnen zijn.

Zodra er meer bekend is over de invulling van de jeugdeditie, zal dit op deze website worden gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sponsors

Volg ons op Facebook