Stichting Tegenkracht

Tegenkracht

Tegenkracht – stichting Kanker en Sport

Tegenkracht, stichting Kanker en Sport is van mening dat sport geïntegreerd moet worden in kankerbehandelingen. Want sporten tijdens verschillende fasen van kanker kan een positieve bijdrage leveren aan de voorbereiding op en verwerking van operaties, chemotherapie en bestraling. Een betere algemene conditie vergroot het herstelvermogen en kan kwaliteit van leven positief beïnvloeden. Tegenkracht stimuleert daarom mensen met kanker tijdens de behandeling te gaan of blijven sporten en biedt het Sportplan Tegenkracht aan.

Sportplan Tegenkracht

Het Sportplan Tegenkracht is een sportmedisch begeleidingstraject van ca. 6 maanden. Tegenkracht gaat daarbij uit van de sportwens van de deelnemer. Het sportadvies hangt af van wat de deelnemer wil én kan. Wat de deelnemer kan wordt tevoren gemeten in een inspanningstest, die wordt afgenomen door een deskundige sportarts. Aan de hand hiervan wordt het persoonlijke begeleidingstraject bepaald.

Doelstelling

Deelnemers aan het Sportplan zullen voor de operatie of tijdens en na de chemo en of bestralingskuur beter bestand zijn tegen de negatieve gevolgen van de behandeling. Het sporten levert naast de fysieke verbetering ook een belangrijke bijdrage aan het psychosociale aspect van de patiënt. Een deelnemer aan het Sportplan op Maat krijgt weer perspectief en een concreet sportdoel. Het is fijn om de sportbeleving met vrienden en kennissen te bespreken en ze deelgenoot te maken van de vordering op sportgebied. Voor velen is het uitvoeren van het lange termijn sportdoel niet alleen lichamelijk, maar vooral psychologisch van groot belang.

De organisatie van de Transhoek steunt het goede doel Tegenkracht.

Meer informatie over Tegenkracht vind je op www.tegenkracht.nl.

Sponsors

Volg ons op Facebook